2012. május 29., kedd

Vihar

Talán ez is pszichedelikus táj.

Cédrus


Folyópart három fával


Szürke marha

Figyeljük meg a napot!

Dolgozó rabok


Mecset


Lovas idill


Téli táj 2


Csónak


Kék csík

A képen a kék csík talán egy patakot ábrázol. Pszichedelikus táj.

Harcsa

Óriás, freskószerű falfestmény boltíves felületen. A börtön folyosóján sétálva olyan élményünk támad, mintha egy akváriumban lennénk.

Szőlőszemek és egy katicabogár

A kép szélessége legalább fél méter. Így a képen minden jóval nagyobb, mint a valóságban, ezért nagyon intenzív az élmény. Szinte szürreális.

Botanikus kert


Sziget

Döbbenetesen részletes, szinte fotószerű festmény.

Pipacsmező

A téma klasszikus, azonban mintha ezen a képen túl sok lenne a vörös (vagy piros) szín, mintha dominálná az egész festményt.

Mészkő


Naplemente


Bokor

A fogvatartott több alkotása szerepel ezen a blogon. A bűncselekmény: több emberen elkövetett emberölés. Ennek ellenére hihetetlen érzékenység tükröződik ezen a festményen.

Itatás


Sűrű erdő


Zuzmara


Őszi folyópart


Mi lehet ennek a képnek az eredetije?


Szexuális töltetű mesebeli jelenet?


Pillangólány


Az örökké két db ká, te...

Inkább nem írom ide, hogy mi szerepel ezen a képen. Ki lehet következtetni. Ez a fogvatartott a műveltségével dicsekszik, a rabhierarchiáról értekezik ékes börtönnyelven, közben ő maga is helyesírási hibát vét. Kiderül, hogy mi a szodomizáció legmegalázóbb módja. Kiderül, hogy néha mi áll a börtönbeli öngyilkosságok mögött: a rabok nem bírják elviselni egymást. Kiderül, hogy a börtönbeli homoszexualitás fenyegetés is. 

2012. május 23., szerda

Kutatási összefoglaló 1.

Elérhető itt. (Minden jog fenntartva.)

Sötét hegy

Ez a kép rendkívül expresszív, és talán professzionális is. Mérnöki pontossággal készült. Sötét, borús hangulatra utal, egy albumban szerepelt, ahol a fogvatartott a többi alkotását tartotta, rendszerint tájképeket. Kérdés, hogy a bal oldali hegyen látható oszlop vajon egy kereszt vagy egy TV antenna. 

Vörösfenyő (?) és havas hegyek


Tükröződő hegy


Magányos bokor

Érdekes, hogy a folyóparton álló bokor éppen aranymetszésben van.

Hegyvonulat


Hegyvidék virágokkal


Gyér erdő, vékony fákkal

Zsírkrétával készült rajz.

Északi táj

Döbbenetesek a rajzon a fenyőfák. Nagyon riktásak, és mintha kisebbek is lennének a valóságosnál a házhoz képest. Ebből talán az következik, hogy a fogvatartott elképzelte a tájat.

Recenzió v. recesszió

A fogvatartott a viszonylag színvonalasan megrajzolt alkotásban durva hibát vét: összekeveri a recenzió és a recesszió szavakat.

2012. május 16., szerda

Vajon mi lehet a fogvatartott többi rajzán? (18+)

A fenti rajzzal kapcsolatban felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért olyan torzak az emberek rajta. Vajon a fogvatartott nem tudott rajzolni eléggé, és azért van olyan rémisztő arcuk? Ha csak a fenti rajz állna rendelkezésünkre, akkor könnyen mondhatnánk, hogy ez egy elrontott rajz. Egyébként egy nagy füzetből való, amiben rengeteg rajz volt autókról, szemekről, orrokról, mintha a fogvatartott csak gyakorolná a rajzolást. Ez a rajz az utolsó lapon volt.
Egy boldognak tűnő családot látunk a képen. A gyermek valószínűleg a férfi karjában van, a nő megsimogatja a férfi "buksiját". Számos ehhez hasonló fogvatartotti rajzot láttam már, amelyek fényképekről lettek másolva. Ez a rajz aligha másolt, mintha inkább egy szép emlék felidézése lenne. Az utolsó oldalon volt a füzetben, aminek a címe "Napló szavak nélkül". Ez talán azt jelenti, hogy ez a tartalom (a boldog család) nagyon fontos lett volna a fogvatartott számára.
De vajon milyen tartalmak vannak a füzet többi lapján?  
FIGYELEM!!! Felnőtt tartalom!

Lebanon power - El Zein


Weiss ist die Fabre der Unschuldigen